Kaihileikkaus

Harmaakaihi on normaali ikääntymiseen liittyvä vaiva, joka tulee ennen pitkää lähes jokaiselle. Leikkaus on ainoa hoito kaihiin ja kaihileikkaus onkin yksi maailman yleisimpiä ja turvallisimpia kirurgisia toimenpideitä. Kaihileikkauksessa silmään asennettavia tekomykiöitä on erilaisia ja niiden avulla on mahdollista samalla vähentää silmälasien käyttötarvetta tai jopa päästä laseista kokonaan eroon.

 

Vaivaton leikkaushoito

 

Kaihi leikataan silmätippapuudutuksessa. Samentunut mykiö poistetaan ja tilalle asetetaan akryylimuovista valmistettu tekomykiö. Nopea ja kivuton toimenpide tehdään ultraäänellä nykyaikaista fakotekniikkaa käyttäen. Kotiin pääsee tavallisimmin jo puolen tunnin kuluttua leikkauksesta. Kokonaisuudessaan klinikkakäyntiin on hyvä varata noin kaksi tuntia. Näkö palautuu normaaliksi muutaman päivän kuluessa ja jälkioireet ota hyvin lieviä. Ensimmäisen kuukauden ajan silmää hoidetaan antibioottitipoilla. Sairauslomaa kirjoitetaan tarvittaessa. Ensimmäinen silmälääkärin kontrollikäynti on noin kuukauden kuluttua leikkauksesta.

 

Mikäli silmänpohjat ovat terveet eikä silmissä ole muita näön laatuun vaikuttavia silmäsairauksia, leikkaus parantaa näköä ja toimintakykyä merkittävästi.

 

Nopea pääsy toimenpiteeseen

 

Nykyaikaista leikkaustekniikkaa varten kaihia ei tarvitse kypsyttää vaan leikkaus on usein sitä helpompi mitä aikaisemmassa vaiheessa se tehdään. Meillä kaihileikkaukseen pääsee nopeasti heti kun sairaus on todettu. Hoitosuosituksen tai lähetteen saa meiltä silmätautien erikoislääkäriltä tai oman silmälääkärin vastaanotolta. Tekomykiötyypin valintaa varten kannattaa lisäksi käydä silmäkirurgiaan erikoistuneen ammattilaisemme konsultaatiossa ennen leikkausajan varaamista.

 

KELA korvaa osan kaihileikkauksen kuluista sairauden haitta-asteen perusteella.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito